dissabte, 12 de desembre de 2009

Seminari del 09 i 10 de desembre del '09


La primera sessió del seminari, el dimecres 09 de desembre del ’09, vàrem començar la segona jornada d’actualitat educativa. Els primers van ser en Jordi Vinyals i la Núria Torres, que ens van presentar la notícia dels FP, la possibilitat que alumnes que no han superat la ESO, després de cursar un FP de dos anys, puguin realitzar el batxillerat en un any.

Aquesta notícia em va semblar fantàstica, ja que dona més possibilitats d’obrir les portes per un futur a estudiants mal encaminats.

La segona actualitat educativa va venir de la mà d’en Miquel Peiró i en Javier Carbajo, que ens presentaren la notícia d’avaluar els professors que són funcionaris. Aquestes avaluacions es duen a terme per part de la agencia d’avaluació de la generalitat. Si l’avaluació és positiva el mestre se li augmentarà el sou o el rang de mestre, per altra banda, si és negativa, el professor podria ser renegat de les seves funcions o enviat a una altre plaça.

Davant d’aquesta proposta no se quin parer agafar. Per una part em sembla bé, perquè així el nivell educatiu es mantindrà i s’evitarà que molts mestres facin la llei del mínim esforç. Per una altra part em sembla malament, ja que els mestres són els avaluadors, no els avaluats i pot donar pas a que els llocs de treball s’ofereixin als més puntuats.

La segona hora de la classe és confidencial, em sap molt de greu estimats lectors.

El dijous dia 10 de desembre del ’09 vam començar la tercera ronda d’actualitat educativa dirigida per la Cristina Cano i la Marta Romeral que ens van parlar del fracàs escolar.

Ens van presentar aquesta notícia mitjançant taules estadístiques que reflectien el progrés del fracàs escolar espanyol. Es veia ven clar que el fracàs escolar anava disminuint mica en mica durant el pas del temps, fins a un 20% actualment i fa 4 anys estàvem a un 28%.

Aquesta notícia em va alegrar molt, perquè aquestes dades indica que progressivament anem millorant l’educabilitat de la societat espanyola.

Com anteriorment he comentat, la segona hora és confidencial. Perdoneu amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada