dissabte, 5 de desembre de 2009

Setmana d’activitats extraordinàries - Dijous

El dijous de la setmana d’activitats extraordinàries vaig anar a l’escola Arc Iris que pertany a la xarxa municipal d’educació infantil i primària que es troba al Carrer Arc de Sant Martí, número 78, a Horta un petit barri de Barcelona.

Aquesta escola laica és de caràcter públic sota la titularitat i finançada per la Generalitat de Catalunya. La distribució dels cursos és d’una sola línia des de educació infantil fins a 6è de primària.

Les instal·lacions d’aquest col·legi són molt completes, tan per dins com per fora. El pati està distribuït en sis parts:

- Camp de futbol: terreny adaptat i cobert per xarxa on només es pot jugar a futbol.
- Camp multi jocs: terreny adaptat per activitats dirigides pels mestres. Es sol jugar a matar el conill.
- Pati de la casa: trobem un petit espai on hi ha una casa de fusta per a nens amb un pati rodejat per una balla de fusta on es sol jugar a nines.
- Pati de les taules: racó amb taules de picnic per a jugar a jocs de taula o avançar feina a hores d’esbarjo.
- Jardí: Espai on es prohibeix el pas als estudiants, perquè és un terreny de reproducció de tortugues de terra, espècie en perill d’extinció que està sota un seriós control.
- Terrassa meteorològica: espai on hi ha una caseta d’instrumentació per a calcular i analitzar el temps. És per a un projecte que realitza 5è de primària des de fa molt de temps a l’escola.

La resta de pati serveix per patinar, jugar a jocs sense pilota o al futbolí.

Les instal·lacions que ens van ensenyar dins l’escola van ser únicament les classe d’educació infantil, que quan vam entrar estaven dinant en les seves respectives classes, i l’aula de plàstica on hi ha l’emissora de ràdio de l’escola.

Els projectes que segueixen els alumnes de l’escola Arc Iris estan distribuïts per cursos, ens van explicar que educació infantil fan un projecte relacionat amb el nom de la classe, en el cas de P3 eren el cavalls.

De primària només ens van explicar el projecte de meteorologia que es fa a 5è de primària. Es passen tot el curs calculant la humitat, els litres quadrats de les pluges, la força del vent, la temperatura, etc.

Un altre projecte en el qual està implicat tota l’escola és la radio, que es pot sintonitzar per internet i si ets d’horta per la pròpia radio. En aquestes estones d’emissió del dijous expliquen el més rellevant, divertit i interessant de la setmana, també aprofiten per parlar per telèfon, en antena, amb professors jubilats, ex alumnes i professors que es troben de viatge.

Hi ha, també, un projecte solidari on els estudiants escriuen cartes a un país Africà, en vies de desenvolupament, i intercanvien opinions, jocs tradicionals i fan amistat. La finalitat d’aquest projecte és enviar diners, material escolar i instal·lacions en l’escola d’aquell país. Totes les cartes s’escriuen en català i en francès, per poder fer una doble comunicació.
  • Fent clic aquí accedireu a la pàgina de l’escola Arc Iris.
  • També deixo els links de les intervencions dels meus companys:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada