dissabte, 5 de desembre de 2009

Setmana d’activitats extraordinàries - Divendres

El Grup d’Astronomia de Tiana és una entitat oberta a totes aquelles persones que estiguin interessades per aquesta ciència.

Va ser fundat l’any 1985 en el marc d’unes activitats escolars del col·legi Lola Anglada. A partir de llavors ha anat creixent i en l’actualitat compta amb més de cent socis.

Les activitats del Grup d’astronomia de Tiana es divideixen en dues vessants principals:

- L’estudi dels fenòmens astronòmics mitjançant observacions regulars i metòdiques per tal de determinar i conèixer la seva naturalesa.

- La divulgació de l'Astronomia al públic en general mitjançant observacions públiques, xerrades, conferències, cursets, exposicions i tota mena d’actes per tal de difondre aquesta afició.

El GAT, com és més conegut a Tiana, ofereix a l’Escola CEIP Lola Anglada un projecte d’aprendre a través de l’observatori, ja que els alumnes de 6è, a ciències del medi, estudien el Sistema Solar i la Via Làctia.

Aprenen per mitjà de l’explicació dels treballadors del GAT, d’observar gravacions fetes pels satèl·lits i fent un treball. Aquest consisteix en fer una maqueta sobre el sistema solar, la millor, guanya un DVD sobre l’espai.

També ofereixen un projecte pels més petits, on els hi mostren les estrelles i els planetes i després han de dibuixar el que més els hi ha agradat. D’aquesta manera s’aconsegueix un contacte entre el nen i l’espai.

La ubicació del GAT és a Tiana, el Poliesportiu de la Conrreria (Bv – 500). Si voleu accedir a la pàgina web del Grup d’Astronomia de Tiana feu clic aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada